Ingredienser:
400 gram Løg
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
Salt
Peber
5 Rød peberfrugt
25 gram Parmesanost. revet
Kartoffelsalat:
1000 gram Kogte kolde kartofler
250 gram Cherrytomater
1.5 dl. Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
100 gram Salatløg
200 gram Feta. 40+
1 bdt. Dild, frisk
2 spsk. Kapers
evt. Hvidløg
Dressing:
3 spsk. Olivenolie
3 spsk. Hvidvinseddike
1 tsk. Salt
Peber
Forklaring:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Smelt fedtstoffet og kom løgene ved. Tilsæt kødet og lad det snurre ca. 6-8 min. Drys med salt og peber.
Skær peberfrugterne i halve. Rens peberfrugterne og befri dem for frøstol og kerner. Fordel kødblandingen i peberfrugterne. Smør et lille fad med fedtstof og kom de fyldte peberfrugter deri. Drys med parmesan.
Bag dem i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1/2 time.
Pistacienødder eller skivede oliven kan blandes i kødet og gør retten ekstra pikant.
Kartoflerne skæres i tern, tomater og oliven halveres, salatløget hakkes og dilden skæres groft.
Det hele vendes i dressingen.
Dressing:
Olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber piskes sammen.