Normandiet 2006

Efter vores ferier i 2000 og 2001 i en gulplade VW havde vi flere gange   snakket om hvor dejligt det kunne være at have en rigtig camper. Og i foråret   2006 fik vi endelig mulighed for at købe en VW Moby autocamper. Vi købte den af   en ung familie i København og de havde brugt på en ferie til Spanien, så vi   mente nok at den kunne klare vores behov.

1

Efter et par forlængede weekender i foråret 2006 kunne vi endelig holde   sommerferie. Turen skulle gå til Normandiet og den eneste ting vi havde aftalt   hjemmefra var at vi ville besøge Claude Monet’s have lige nord for Paris.

24 juli 2006.

Vi startede hjemmefra klokken 05.00 da vi gerne ville tidligt over med færgen   til Tyskland. Vi kørte igennem Nordtyskland på almindelige landeveje da det der   med motorveje ikke rigtigt er os. Lidt nord for Hamburg sejlede vi over Elben   med en af de mange bilfærger der sejler her.

23

Turen forsatte vest over og hen ad 17 tiden var vi nået til Gronningen i   Holland. Her fik vi handlet ind og vi fandt en hyggelig lille campingplads som   vist kun var for lokal kendte, vi så ihvertfald kun hollændere på pladsen. Efter   lidt roderi med det danske strømstik som absolut ikke passede i Holland fik vi   grillet et par bøffer, som blev spist med nye kartofler til.

45

25 juli 2006.

Efter vi havde forladt campingpladsen ledte vi efter en campingforhandler, så   vi kunne få et stik som passer til campingpladsernes strømstik. det lykkedes at   få lavet et system, som vi har den dag i dag, og som kan bruges til stort set   alle typer af stik.

678

Nå men vi fortsatte ned langs Nordsøens kyst i Holland. Vi kørte langs en   masse kanaler og blev meget possitivt overrasket over hvor pænt og rent der er i   Holland. Man ser meget sjældent noget ligge og flyde, hverken på private grunde   eller på veje eller rastepladser.

910

Vi fik kørt oppe på de hollandske diger og fik nydt synet af det mange   farvestrålende blomstermarker. Hen på eftermiddagen fandt vi en campingplads som   lå lige bag en stor og trafikeret vej, men i følge vores GPS var det den eneste   i en radius af 50 km, så der valgte vi at overnatte. Nær ved pladsen var der en   dejlig stor sø, som de lokale brugte til at bade i.

1112

26 juli 2006.

I dag besluttede vi at køre på motorvej gennem både Holland og Belgien. Vi   kunne godt mærke at vi ikke rigtigt kom fremad og vi var begge meget spændte på   at se kysten ved Normandiet.

1314

Vi ankom til Dunkerque sidst på eftermiddagen og vi havde lidt problemer med   at finde en campingplads der ikke var fuldt optaget. Langt om længe fandt vi en   et par kilometer vest for Dunkerque. Det var en dejlig plads så vi aftalte at   blive her et par dage. Vi fik også handlet lidt ind. det er bare skønt at gå i   et fransk supermarked, men kan slet ikke blive træt af at se alle de madvarer   😉

1516

27 juli 2006.

Stranden lå ca. 10 min. gang fra campingpladsen, så da vi havde spist   morgenmad pakkede vi en taske med drikkevarer og begav os afsted. Det er første   gang at vi med egne øjne skal se forskellen på høj- og lavvande i Nordfrankrig.   Da vi nåede stranden var den vel en 6-700 m bred, så der var rig mulighed for at   rende rundt og samle muslingeskaller, og muslingeskaller blev der samlet. Birte   var helt enig med mig i at det kun var tomme skaller hun samlede, men senere   skal du erfare at hun ikke lige holdt det løfte.

1718

Jeg tror vi brugte 7-8 timer ved stranden hvor vi blandt andet sad og kiggede   på at det blev højvande. Det går altså stærkt, jeg kan godt forstå at man skal   holde sig ajour med tidevandstabellerne. Aftenen gik med ren hygge og Huset på   Christianshavn på computeren.

1920

28 juli 2008.

Vi kørte tidligt fra campingpladsen, vi ville gerne et stykke ned af kysten   for eventuelt at se noget fra krigens tid. Vi blev lidt imporneret af at se   hvorledes terrænet ændrede karakter fra det helt flade til noget der mere minder   om området ved Vejle eller Silkeborg.

2122

Lidt op ad formiddagen kom vi forbi et mindesmærke som var sat højt oppe på   klinten. Vi satte bilen og gik op for at se på det. Det var sat oven på en   tyskerbunker og man kunne komme ind og se hvorledes de var indrettet.

 2324

Omkring middagstid kom vi tilfældigt forbi et museum som var indrettet i en   af de gamle tyskerbunkere og vi blev enige om at vi ville kigge indenfor. Det   var meget spændende at gå og se på de gamle våben og militærudstyr. Meget af det   kunne jeg genkende fra den gang jeg selv var soldat.

252627

Henad eftermiddagen kom vi forbi en kirkegård fra 1. verdenskrig og den måtte   vi også lige besøge. Man bliver altså helt stille når man går sådan et sted, men   det er vigtig at bevare disse steder så vi aldrig glemmer.

2829

Sidst på dagen fandt vi en dejlig campingplads som lå langt ude på marken.   Men der var fuld gang i muikken ved poolen og værtsparret’s golden retriver var   ikke til at drive væk fra Birte’s gode mad.

3132

29 juli 2006.

Efter en dejlig nat kørte vi videre vest på. Efter 80-90 km kom vi til en   lille by hvor vi ville handle lidt ind. Men da vi fik set hvor dejlig den lå fik   vi vist brugt nogle timer ved stranden også.

 3334

Senere på dagen ankom vi til en anden lille by hvor jeg skulle have   cigaretter. Mens jeg fandt dem gik Birte ind på den lokale kirkegård for at   kigge på den katolske måde at begrave på. Her faldt hun i snak med en fransk   overlægefrue. Jeg måtte næsten vente en time i bilen inden de 2 madammer fik   skvadret færdig.

35

Sidst på eftermiddagen fandt vi en campingplads ca. 1 km fra stranden hvor vi   blev i 2 nætter.

36

30 juli 2006.

Dagen blev brugt til ren afslapning både på pladsen og ved stranden.

39

Nå ja vi var også en tur i vandet, meeeeen det var nu ikke specielt varmt.   Til gengæld var det eftrhånden blevet så varmt i vejret at Birte’s   muslingeskaller var begyndt at røre på sig. Det viste sig nemlig at det ikke var   alle skallerne der var tomme da hun samlede dem. Og til trods for at de var lagt   ned i flere plastikposer så kom lugten lige så stille snigende, føj for   sa…….!!!!!!!! Nå men jeg måtte ikke smide dem væk, ergo, så blev posen   placeret på taget af bilen, så mærkede vi ikke mere til lugten før vi kom hjem   til Danmark.

 3738

31 juli 2006.

Så var det ved at være ved den tid at vi skulle dreje ind i landet mod Paris.   men vi brugte lige et par timer ved stranden inden vi forlod campingpladsen.

 4041

Turen ned mod Paris bød ikke på de store ting og vi endte på en campingplads   ca 25 km fra Claude Monet’s have. Det er her vi skal ind i morgen.

42

1 august 2006.

Det var meget spændende at gå rundt i Claude Monet’s have. Det er utroligt så   mange forskellige blomster og træer der her. man kan også sagtens genkende flere   af motiverne fra hans billeder.

Tryk her for at starte   et galleri med billeder fra haven.

(Galleriet åbner i et nyt vindue)

Sidst på dagen vendte vi så næsen hjemad, vi nåede nu ikke så langt for vi   kørte ind på en meget billig og meget lokal campingplads. Der var ikke mange   ting på pladsen, men der var ro og fred.

 4344

2 august 2006.

Det meste af dagen blev brugt på at køre igennem Frankrig. Området nordøst   for Paris er ikke specielt spændende og der er meget langt imellem skovene. Og   da vi ikke har indbygget toilet i bilen, så kan det sommetider være et problem   at finde et sted hvor man kan være i fred.

45

Sidst på eftermiddagen var vi nået til Belgien hvor vi fandt en campingplads   i Ardennerne. Pladsen lå lige ned til en smuk flod med skov på alle sider og det   var lidt besværligt at komme dertil. Vi var glade for at vores bil ikke er   større end den er, ellers ville vi have haft problemer med at komme derned.

464748 49

3 august 2006.

Ferien er ved at være slut og vi besluttede at vi ville køre det meste af   dagen på motorvej så vi kunne komme så langt som muligt. Det er skægt at se hvor   stor forskel der på vejene i de forskellige lange. Belgien har om muligt endnu   dårligere vej end Danmark. Og når man kører fra Belgien og ind i Holland er det   ligesom at komme fra et vaskebrædt til et billiardbord.

 5051

Sidst på dagen nåede vi ca. 100 km nord for Hannover, og vi blev enige om at   vi ville tage ind på et Gästhoff for at komme til at ligge i en rigtig seng, og   for at få et godt måltid mad. Vi var godt trætte af køreturen i dag, vi har kørt   7-800 km.

52

4 august 2006.

Det er den sidste dag på ferien og jeg tror aldrig at jeg har været på   motorvej i Tyskland uden at havne i mindst en kø. Også denne gang passede det,   man havde åbenbart, ligesom i Danmark, besluttet at det rigtige tidspunkt at   udføre et stort vejarbejde skulle være midt i ferien 😉

53

Men vi kom dog igennem det og var hjemme på sydsjælland sidst på   eftermiddagen. Det havde været en dejlig ferie, men vi havde savnet et toilet i   bilen, så mon ikke der sker et eller andet i nærmeste fremtid.

At holde ferie i en autocamper betyder frihed, men man skal passe på ikke at   få kørt for meget. Vi har ihvertfald lært at man skal tage nogle dage og helt   koble af, ellers bliver man træt af at køre bil.

På kortet herunder kan du se vores rute.

kort