Norge 2000

I april måned 1999 købte vi en VW Caravelle på gule plader. Vi fik   den hurtigt indrettet med seng og bord, så det var muligt at overnatte i den.   Vores første tur gik til Ålesund i Norge

 pic60

Vi startede hjemmefra i juli måned og kørte næsten til Oslo i et stræk. De   fleste nætter overnattede vi i skoven eller hvor vi nu kunne finde fred og ro.   Vi nuppede også nogle enkelte overnatninger på forskellige campingpladser, men   det var nu mest fordi at det ikke er så nemt at komme i bad på anden måde.

 pic61

Norge er et utroligt smukt land og der er masser af muligheder for at nyde   naturen. Da vi elsker at fiske fik vi da heldigvis også mulighed for det. Og som   billederne herunder viser så blev der også fanget en del fisk. Heldigvis havde   vi en transportable rygeovn med, så menuen stod på både grillet- og røget   bækørred.

pic68pic65

Turen gik fra Oslo og ind over Lillerhammer og derefter til Ålesund.   Undervejs passerede vi Troll Stigan som vi blev meget imponeret af. der var en   fantatisk udsigt lige indtil vi var næsten oppe på toppen. Så kom tågen rullende   og da der lå sne og is deroppe i forvejen, så blev det en kold fornøjelse i   vores sommertøj.

pic64 pic71

På turen til Ålesund skulle vi også lige kigge lidt på nogle af de meget   smukke isbræer der er i Norge. Og også her havde vi problemer med at holde   varmen i vores lette sommertøj. Det er fantastisk at mærke hvorledes   temperaturen falder jo nærmere man komme på bræen.

pic69 pic70 pic66

Vi blev meget imponeret at det rene vand der er i elvene i Norge. Der var   flere gange at vi kunne se fiskene svømme rundt i fuldstændigt krystalklart   vand. I det hele taget brugte vi megen tid i nærheden af vand.

pic63 pic72 pic62

Men Norge er meget andet end elve og bræer. De norske fjorde som sine steder   er over 500 m dybe kan den ene dag være lige så fredelige som et gadekær blot   for at blive vild og vise tænder den næste. Der findes en masse fantastiske   flotte stavkirker i Norge, og hvis man kommer på disse kanter så er de absolut   et besøg værd.

 pic73

Fjeldene er et kapitel for sig. Ude langs kysten er fjeldene ufremkommelige   og minder en del om bjergene i alperne. Inde i landet er fjelde mere bløde og   runde og de store vidder, de mest utrolige pastelfarve og den til tider   sparsomme og forvredne fauna gør at det en speciel fornøjelse at færdes her.

 pic67

Det er i skrivende stund 9 år siden vi har været i Norge, og vi har flere   gange snakket om ikke vi skulle tage en tur derop igen. Så måske til næste år   eller næste igen tager vi en tur op i den barske men også facinerende norske   natur.