Havregrynskager med appelsin

Det skal du bruge:

  • Til en enkelt portion (18 småkager) skal du bruge :
  • 75 g smør
  • 125 g havregryn
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • 3 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • revet skal af 1 appelsin (brug usprøjtet appelsin)
  • saften af 1 appelsin

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde
  2. Tag gryden af blusset og tilsæt sukker og æg
  3. Tilsæt havregryn
  4. Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og tilsæt
  5. Tilsæt til sidst appelsinsaft og revet appelsinskal
  6. Rør godt – med ske
  7. Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Der kan være 16 små kager pr. plade
  8. Bag ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft
  9. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
  10. Lad kagerne afkøle helt før servering, så bliver de helt knasesnde

Creme:

150 g. smør (stuetemp)
40 g. flormelis
15 g. vanillesukker (den gode hjemmelavede selvfølgelig)
4 spsk. mælk

Alle ingredienser røres godt sammen og kagerne lægges sammen