Det skal du bruge:
- Til en enkelt portion (18 småkager) skal du bruge :
- 75 g smør
- 125 g havregryn
- 1 æg
- 125 g sukker
- 3 spsk mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- revet skal af 1 appelsin (brug usprøjtet appelsin)
- saften af 1 appelsin
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en gryde
- Tag gryden af blusset og tilsæt sukker og æg
- Tilsæt havregryn
- Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og tilsæt
- Tilsæt til sidst appelsinsaft og revet appelsinskal
- Rør godt – med ske
- Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Der kan være 16 små kager pr. plade
- Bag ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft
- Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
- Lad kagerne afkøle helt før servering, så bliver de helt knasesnde
Creme:
150 g. smør (stuetemp)
40 g. flormelis
15 g. vanillesukker (den gode hjemmelavede selvfølgelig)
4 spsk. mælk
Alle ingredienser røres godt sammen og kagerne lægges sammen