Gratineret kartoffelmos og svampesovs kan bruges til mange forskellige slags kød.
Ingredienser:
Gratineret kartoffelmos
|
Svampesauce
|
Fremgansmåde:
Gratineret kartoffelmos Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt.Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt persille og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel mosen i to smurte, ovnfaste fade (ca. 13 x 24 cm) og drys med ost. Gratiner dem midt i ovnen Ca. 25 min. ved 200°. |
SvampesauceSvits svampene i stegeskyen i panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde. Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med portvin, salt og peber. Vend mandlerne i. Tilsæt evt. kulør. |