Bovsteak med kold kartoffelsalat

Ingredienser:
4   bovsteaks, ca. 11/2 cm tykke uden fedtkant

Marinade:
2  spsk. tomatpuré
1  spsk. olie
2  spsk. eddike
1/2  tsk. tørret oregano eller 1/2 spsk tørret
1/2  tsk. paprika
1/4  tsk. stødt chilipeber
1/2  tsk. peber
1  tsk. sennep
1/2  tsk. sukker
1  dl. vand
1  fed hvidløg
1  tsk. salt

Kartoffelsalat:
1  kg. kogte faste kartofler
300  g. løsfrosne majs eller 3 friske kolber
2-3   tomater, gerne gule

Dressing:
3  dl. ymer
1   løg
1/2-1  spsk. karry
1/2  tsk. stødt koriander
1-11/2  spsk. citronsaft
salt
peber

Fremgangsmåde:

Bland marinaden i en gryde og kog den under omrøring 8-10 minutter. Hæld den i en skål og afkøl den helt. Læg kødet i og marinér det mindst 30 minutter i køleskab. Vend kødet én gang.

Skær de pillede kartofler i skiver og bland dem med majsen. Hvis majsen er meget grov, gives den først et opkog i letsaltet vand og afkøles. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Bland kartofler og majs i og lad salaten trække, mens kødet grilles. Pynt salaten med tomater lige før servering.

Grillen er først klar, når kullene er grå og alle flammer er væk. Skrab overskydende marinade af bovsteaksene. Læg dem på grillen og giv dem 7-8 minutter på hver side, ca. 15 minutter i alt.